100 skäl att älska Södertälje. Del 15.

Kulturskolan

Kulturskolan i Södertälje är en underbar plats.
Där möts barn och unga från hela Södertälje för att lära sig spela instrument, sjunga, spela teater, dansa, producera musik och få konstlektioner.
kulturskolantyg
På en vägg hänger tyger med olika mönster och beskrivningar från de unga konstnärerna. Bland annat ett Harry Potterinspirerat.

kulturskolanflamenco
Flamencoundervisningen är populär. Klapprande skor och raka ryggar när barn och vuxna dansar tillsammans.

Flera teatergrupper finns på Kulturskolan. Man får lära sig om teater, hur man beter sig i en teatergrupp och att agera. Ibland är det uppvisning i Södertäljes skolor men det finns också en liten gradäng för föreställningar i Kulturskolans lokaler.
kulturteater
Undrar vilken pjäs man ska spela med alla träd?

Många barn spelar instrument enskilt med lärare men det finns också orkestrar av olika slag.
Kulturskolanorkester
Här är stråkorkestern Da Capo igång med att spela temat ur ”Pirates of the Caribbean”. Disciplinerat men med stor spelglädje.

Själva lokalerna är ljusa och öppna med ett fik där föräldrar väntar på sina barn när de spelar. En och annan uppspelning blir det också i cafeét.
Kulturskolanfönster
I glastaket finns kloka ord.

Kulturskolan är viktig i Södertälje och den får ta plats. Barn och unga växer av att lära sig nya saker, prestera och att utveckla sina talanger. För att så många som möjligt ska kunna vara med har vi nyligen halverat avgiften. De som kom nya den här terminen var tre ggr så många som terminen innan.

vägg
Konstelever från Kulturskolan i Södertälje har med bravur piggat upp trista miljöer i centrala Södertälje.