En riktigt intensiv period i så väl kommunen som i partiet och familjen har gjort bloggandet lite glesare i en vecka. Ibland kan man känna tempot vina kring kinderna. Besök, möten, kongresser, bud på de stora företagen i Södertälje, Valborgsmässoafton och första maj har den effekten i alla fall på mig.
För att lugna tempot bloggar jag idag om platsen som jag tycker är Södertäljes vackraste. Det finns säkert lika många åsikter om det som det finns Södertäljebor men här är mitt val.

100 skäl att älska Södertälje. Del 14

Maren

Södertälje stad är som en gryta med centrum i mitten. I mitten och i botten av grytan finns Maren. Det är en sjö mitt i centrala Södertälje. Den är sammangrävd med kanalens Östersjödel och därför är vattnet där bräckt. Tidvis har man kunnat köra in med båtar och lägga till i Södertälje centrum och det finns önskemål om att det ska kunna ske igen.
marenspegel
Utsikt från gång- och cykelbron som går över smalaste partiet av Maren.

På sommaren kan man sitta på uteservering vid Marenplan som omgärdar sjön, eller i den stora trappan och bara titta på vattnet. Det går också att besöka ett eller annat evenemang som brukar gå av stapeln. Jag brukar tänka att vi kan göra mer av platsen och i samarbetsprojektet ”City i samverkan” där vi tvärpolitiskt och tillsammans med fastighetsägare och företagare ska utveckla centrum ingår detta besöksmål.
marenpublik
Johan Boding uppträdde på Marenplan förra sommaren framför inre Maren. Härlig kväll, massor av folk och så inre Maren i bakgrunden.

marentrad
Vackert

marenspegel2
Jag är ingen fotograf men visst kan man se hur fint det är. Man kan också föreställa sig hur det skulle vara med till exempel fler uteserveringar, ett vattenspel och båtar som lagt till där inne. Idéerna är många.