100 skäl att älska Södertälje. Del 4.

”Dragkamp” – Marylyn Gierow

Jag promenerar mycket och springer runt i Södertälje så ofta jag hinner. Jag vill hålla mig i någorlunda form men rundorna ger också möjlighet att se intressanta saker i Södertälje.

När man till exempel går Rosenborgsgatan ner längs sjukhusets framsida och svänger vänster in på Lagmansvägen kan man i slänten beskåda ett fint litet konstverk. Det är bronsstaty i form av en pojke som drar i en motsträvig häst med ett osynligt rep.
Dragkamp
”Dragkamp” – bronsstaty av Marylyn Gierow i hörnet Rosenborgsgatan-Lagmansvägen. Placerad av Stockholms läns landsting 1982.

Jag tycker mycket om pojken och hans häst. Konstverket står på en liten undanskymd plats och är lätt att missa om man inte känner till att det står där. Det kanske är det en del av charmen.