I är har Södertälje hittills vuxit med drygt 1300 nya Södertäljebor. Det är både nyfödda och inflyttade från Stockholms län, Sverige och övriga världen som ger det överskottet när avlidna och utflyttade räknats bort. Fortsätter vi i den här takten kommer vi att vara 100 000 Södertäljebor 2020.

Det är bättre att växa än att inte göra det. Jag kan inte föreställa mig hur det är i en kommun som år efter år avfolkas men det känns dystert.

Södertälje växer i alla fall så det knakar. Många vill flytta hit och jag förstår det. Här är vackert och läget är bästa möjliga med E4, E20, järnväg, hamn, pendeltåg, nära till flygplatser och inte minst är vi en del av den expansiva Stockholmsregionen. Här finns elitlag inom många sporter, shopping, kulturevenemang, konst, mängder av föreningar, stora och små företag och en egen identitet.

Södertälje är en egen stad, inte en förort till Stockholm. Ska man ”till sta´n” är det Södertälje centrum man menar, om man ”läser tidningen” är det Länstidningen som avses.

Ickedestomindre är det dags för Södertälje att komma ut som en viktig del av Stockholmsregionen. Egen identitet är bra men det är inte så dumt att finnas med i större sammanhang också.